Sushi restaurants in Rotterdam

Wat is Sushi?
Allereerst nog een verduidelijking wat sushi nou precies is. Sushi bestaat uit rijst gemengd met rijstazijn en wordt geserveerd met een vers of bijna vers ingrediënt. Veel sushi wordt geserveerd met vis of andere soorten zeevoedsel, maar sushi is er ook met komkommer, ei, gefermenteerde soyabonen, avocado, kip, etc….

Er zijn verschillende categoriën van sushi. Maki en nigiri zijn de bekendste typen buiten Japan.  Maki zijn de rolletjes sushi waarin het verse ingrediënt in het midden van de rol zit. Hier omheen zit de rijst en aan de buitenkant zit vaak (maar niet altijd) een dun velletje van zwart-groen zeewier. Nigiri bestaat een stuk rijst dat door de handpalmen in een ovaalvorm gedrukt is; bovenop de rijst wordt een klein stukje wasabi geplaatst met daarop het verse ingrediënt.

Als er geen rijst bij zit dan heet het geen sushi. Het komt vaak voor dat er in restaurants ook stukjes verse vis – zonder rijst – worden geserveerd. Dit wordt dan sashimi genoemd.

Sushi Rotterdam

Sushi restaurants in Rotterdam
Sushi restaurants zijn al jaren zeer populair, ook in Rotterdam. Daardoor zijn er veel sushi restaurants bijgekomen, misschien wel TE veel.  Maar de liefhebber kan zoveel keus alleen maar waarderen, lijkt ons.

Hier een overzicht van de restaurants in Rotterdam die sushi aanbieden:

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *