Lunchcafé Verhip Rotterdam

Gisteren, vrijdag 20 mei 2011, ben ik voor het eerst iets gaan eten bij Lunchcafé Verhip te Rotterdam. Al enige tijd hoorde ik mensen steeds vaker over Verhip praten of zag ik vrienden bij dit eetcafé inchecken op Facebook. Hoogste tijd dus om eens zelf te gaan ervaren wat en hoe Verhip precies is.

Eenmaal aangekomen met de auto (gratis parkeren voor de deur vanaf 18.00 uur) zag ik behoorlijk wat mensen op en voor het terras een biertje drinken, met uitzicht op de Euromast en Schiecentrale. Het was vrijdag einde van de middag, dus het had iets weg van een kleine vrijmibo. Op het terras zaten verder nog wat mensen te eten. Na een biertje (Jupiler) te hebben gedronken wilde ik mijn honger stillen met een maaltijd.  Ik had op de site van Verhip al op het menu gekeken en dat zag er best aardig uit. In de praktijk bleek de keuzemogelijkheid tegen te vallen, omdat er voor het diner alleen gekozen kan worden uit ongeveer 6 gerechten die op een krijtbord staan geschreven. Het broodje hamburger dat ik eerder op de site had gezien kan alleen tijdens lunch genuttigd worden. Iets wat ik nooit zo goed snap…de ingrediënten zijn toch in huis?

Uiteindelijk heb ik een varkenshaas saté besteld en mijn tafelgenoot eendenborst filet. Voor een eenvoudige eetcafe maaltijd smaakte het prima, werd het snel geserveerd en kostte het ook niet zo veel. Met name de frieten smaakten erg goed. Qua eten en drinken vond ik het grootste minpunt dat het glas bier niet heel goed of zuiver was omgespoeld, waardoor er nog zo’n bruine kroegensmaak aan het glas hing. Kwestie van het spoelwater beter verschonen denk ik?

Pluspunt van Lunchcafé Verhip is overigens nog dat het gratis WIFI aanbiedt, waardoor wij ook voor deze gelegenheid dit café gekozen hadden.

Al met al een typisch eetcafé, dat zeker flink verbeterd is ten opzichte van het oude zeemanscafé dat  hier eerst jaren zat. Er schijnen ook af en toe feestjes of andere evenementen te worden georganiseerd, waardoor Verhip ook steeds meer als een ‘hip’ etablissement wordt gezien en dus zijn naam eer aan doet.

Eten: [Rating:3/5]
Prijsniveau: [Rating:4/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:3/5]

Café verhip
St. Jobsweg 21
Rotterdam

T:010-476 68 69
F:010-476 64 96
E:info@verhiprotterdam.nl
www.verhiprotterdam.nl

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *