Restaurant Lulu

Restaurant Lulu is een niet al te groot restaurant op de Van Vollenhovenstraat, waar ik al vaak voorbij was gereden. Ik had er echter nog nooit gegeten en daarom was het een uitgelezen mogelijkheid om daar eens te gaan eten, toen we op een zaterdagavond met goede vrienden een gezellig avondje hadden gepland.

Van binnen ziet Lulu er een beetje Aziatisch uit, maar ook niet overdreven veel Aziatische tierelantijntjes wat je nog weleens ziet in dat soort zaken. Prima neutrale aankleding dus, niet shabby, maar ook niet sjiek. Wel vrij steriel, zonder veel beleving. Een heel licht achtergrondmuziekje stond op.

Bij Lulu kun je kiezen voor a la carte of een all inn arrangement. Aangezien we met 5 grote en hongerige jongens waren, was de keus voor all inn al snel gemaakt. Bij dit all inn arrangement betaal je 25,95 euro voor 2 uur onbeperkt eten, inclusief fris, thee, water en koffie. Alcohol dus niet inclusief, maar het mooie is wel dat een biertje dan slechts 1,25 euro kost! Alhoewel op de website van Lulu staat dat het biertje 1 euro zou kosten. Even snel updaten dus, die website!

De kaart is zeer uitgebreid, zoals zo vaak bij soortgelijke restaurants als Sumo en Shabu Shabu. Lulu onderscheidt zich echter, doordat het veel minder een ‘vreetschuur’ is. Bij Shabu Shabu zie je de mensen van de volgende ronde al op jouw plek wachten en dat geeft geen relaxed gevoel. Lulu is veel relaxter en je waant hier veel meer in een echt restaurant. Het principe werkt bij Lulu overigens hetzelfde, je vinkt per ronde aan welke gerechten je wilt bestellen en 10 minuten later staat het op tafel. De meeste gerechten waar zeer smaakvol, van de varkenshaas tot kipsaté met kokos en van de rijst tot de lamskoteletjes. Alleen de tempura banaan viel erg tegen, veel te droog en geen lekkere smaak. Ook de brownies als dessert waren echt niet lekker en stonden in schril contrast tot de lekker hoofdgerechten. Normaliter had ik ook walnotenijs genomen, echter was dat op(?).

Het bier vloeide rijkelijk, evenals de gezellige gesprekken. Dit alles onder het genot van vele diverse Aziatische maaltijden en een prima service bezorgde ons een zeer gezellige avond.
En dat alles voor een zeer scherpe prijs. Niet alleen omdat je voor weinig heeeeeel veel kan eten, maar ook omdat een biertje dus slechts 1.25 euro kost. Die 30 bier had ons bij een ander restaurant ongeveer 85 euro gekost en nu slechts 37,50 euro. Dat scheelt toch behoorlijk. Met name voor groepen dus absoluut een aanrader! Overigens zijn de bij te bestellen wijnen ook zeer voordelig, dus de dames kunnen zich ook uitleven 😉

Plus:
– prijs
– kwaliteit, behalve het dessert
– service
– ligging, in de Veerhaven (vlakbij het centrum) en tram stopt praktisch voor de deur

Min:
– betaald parkeren
– slechts 1 wc voor heren en 1 wc voor dames
– verkeerde prijsinformatie op website
– ondanks dat wij het reuze gezellig hadden, verder een vrij steriel restaurant zonder veel sfeer
– dessert en het niet meer kunnen serveren van walnotenijs

4/5 - (4 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *