Vandal Rotterdam: cool. urban. trendy. prijzig.

Vandal Rotterdam is een nieuw trendy restaurant, precies onder het bekende Dudok gelegen. Om precies te zijn in het souterrain, daar waar ooit de fitness van Bram Stoker zat en bekende sterren als Mick Jagger kwamen fitnessen tijdens hun verblijf in Rotterdam. Mocht je moeite hebben om het te vinden, zie het dan zo: aan de voorkant van het gebouw is de welbekende hoofdingang van Dudok (aan de Meent) en precies aan de andere kant zit de ingang van Vandal.

Zie foto hieronder van de deur naast de grote airco’s waar Vandal met neon-letters op staat.
Vandal Rotterdam

Codetaal
We waren al een tijdje benieuwd naar Vandal en dus reserveerden wij een tafel via de strakke website. Na de online reservering kreeg ik netjes een bevestigingsmailtje, waarin een toegangscode stond voor de entree. Een beetje geheimzinnig, maar daar houden we wel van. Dat geeft wel meer beleving dan het zoveelste dertien-in-een-dozijn restaurant.

De entree
Eenmaal aangekomen bij Vandal is het niet lastig om te zien waar je de ontvangen toegangscode moet invoeren. Als dat gedaan is, springt de dikke deur vanzelf langzaam open. Vervolgens daalden we de trap af in een donkere gang en kwamen we aan bij de ontvangstbalie, waar een hostess/gastvrouw ons netjes opwachtte. Zij nam onze jassen aan en begeleidde ons naar de hoge tafel. We hadden even gehoopt op een van de mooie ronde booths, maar deze plek was achteraf ook prima.

 

Vandal Rotterdam

Het donkere interieur vroeg enige aanpassing van onze ogen om de menukaart goed te lezen, maar uiteindelijk ging dat prima. Ook met behulp van enige toelichting op de gerechten door onze enthousiaste serveerster. Die was zelfs zo enthousiast, dat ze mij op een gegeven moment bij het voorbij lopen aantikte en zei “Hey man, nog een biertje?” Nou ben ik echt niet de meest gesloten persoon, maar dit vond ik toch wel erg amicaal…

Los hiervan beviel ons eerste bezoek wel. Door een lekker upbeat muziekje op de achtergrond (wel door live DJ gedraaid) icm het donkere interieur en het feit dat het in een ‘kelder’ is, waan je je in een soortement nachtclub. Daar houden wij wel van 🙂

En het eten dan?
De vraag der vragen natuurlijk. Wel, het eten was prima. Met name de burrata als voorgerecht was echt heerlijk. We hadden meerdere gerechten gekozen, daar het niet echt om grote hoofdgerechten gaat, maar om kleinere gerechten die geschikt zijn voor shared ding. ‘To share or not to share’ staat er dan ook op de kaart. O.a. de pata negra, flat iron steak (die zo van het bot afviel) en yakitori kipsaté smaakten prima.

 

Vandal Rotterdam 3

Eten bij Vandal is overigens niet goedkoop, maar dat straalt het ook nergens uit. Je krijgt wat minder voor meer, maar de kwaliteit en beleving maken dat meer dan goed.

Eindoordeel Vandal
Wat dan onze uiteindelijke review is van Vandal? Een prettig nieuw soort restaurant in Rotterdam, zeker geen dertien in een dozijn. Door de locatie, de ambiance, de bediening en het menu. Wil je een keer wat anders, je partner verrassen met een exclusiever etentje of gasten uit het buitenland een speciaal avondje bezorgen? Ga dan absoluut een keer naar Vandal.

 

 

Rate this post

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *