Brasserie Staal

Brasserie Staal in Rotterdam Centrum was altijd een favoriet van ons. Zeer centraal, 1 van de weinige zonnige terrassen middenin het centrum en altijd goede kwaliteit voor een niet al te hoge prijs. Dit alles was voor het merendeel gebaseerd op onze ervaringen tijdens lunches, dus was het hoog tijd om weer eens te dineren bij Brasserie Staal aan het Beursplein, gelegen aan/boven de bekende Koopgoot.

Het was vrijdagavond en bij binnenkomst zagen we enkele mensen aan de bar drankjes nuttigen (soort eigen vrijdagborreltje) en meerdere tafels met eters, maar het was zeker niet vol bezet. Prima, dat betekent dus ook geen vertraging in de service en daar houden we van 🙂

Onze jonge ober heette ons hartelijk welkom en gaf ook een uitleg over het dagmenu. Uiteindelijk kozen wij beiden voor 3 gangen met losse gerechten van de kaart. We begonnen o.a. met een carpaccio als voorgerecht. Deze smaakte aardig, maar ik had verzocht om het gerecht zonder ui te bereiden en helaas zaten deze er nog wel gedeeltelijk in. Ik zou zeggen, of de kok doet er wel ui in of helemaal niet, maar nu leek het alsof er was geprobeerd om het meeste van de uit weg te halen van een al eerder bereidde carpaccio.

Als hoofdgerecht had ikzelf iets van de dagkaart, namelijk een kippetje uit de pan en mijn tafelgenoot had een tonijnspies. Beiden smaakten prima, al had de tonijn toch echt wel iets meer doorbakken kunnen zijn. Het vlees van het kippetje was lekker, echter wel vrij weinig. Wellicht had ik toch de longhaas moeten nemen, waar ik over twijfelde. Het liefst had ik gekozen voor mijn favoriete Staal-burger (tip!), maar deze staat helaas alleen op de lunchkaart en niet op de dinerkaart 🙁

Ten slotte kozen wij bij het dessert voor een sandwich van fruit en gebak, ook echt klaargemaakt met het uiterlijk van een club sandwich. Deze smaakten geweldig, echt een aanrader! Al met al een redelijke diner ervaring bij Staal. Eten redelijk, service goed, prijs prima. Locatie blijft ook goed, al ontbrak het wat aan sfeer binnen. Misschien volgende keer toch een muziekje opzetten op de achtergrond?

Oh, voor de bierliefhebbers; ze schenken Jupiler van de tap, dus dat zit goed!

Bekijk ook onze eerdere recensie over restaurant Staal.

Alle foto’s die wij bij Staal hebben genomen, ook tijdens een eerder bezoek:

Rate this post

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *