Brasserie Water

Brasserie WaterBrasserie Water is een restaurant in het Inntel Hotel in Rotterdam, gelegen aan de voet van de Erasmusbrug. Omdat wij nog een BONGO-bon hadden, wilden wij deze eens gebruiken voor een restaurant in Rotterdam. Met de BONGO-bon konden we kiezen uit enkele restaurants, waarbij de keuze overigens niet heel groot was. Uiteindelijk kozen wij voor Brasserie Water.

Bij aankomst in Brasserie Water viel op dat er toch al redelijk wat tafeltjes bezet waren. Vantevoren was ik enigszins bevreesd dat wij misschien wel in een vrij lege ruimte zouden zitten, aangezien het toch een restaurant in een hotel is en veel gasten kiezen op een zaterdagavond dan voor een avond uit en een Rotterdams restaurant op een andere locatie. Maar er waren dus behoorlijk wat tafeltjes gevuld, al was de sfeer nog niet heel gezellig, vrij kil zelfs. Later, toen het zo goed als vol zat, werd er meer gepraat, was er meer leven en dus werd de sfeer gezelliger.

Als voorgerecht had ik een Salade Caprese met buffelmozzarella, verse tomaat, aceto balsamico en basilicum die redelijk was. Mijn tafelgenoot had als voorgerecht een geitenkaassalade met appel, walnoten en knoflookhoningdressing. Deze was ook OK, maar zeker niet bijzonder.

Brasserie Water

Het hoofdgerecht bestond voor mij uit een XXL burger van 100% rundvlees met kaas, bacon en zongedroogde tomaat voor €14,50, terwijl mijn tafelgenoot had gekozen voor de Fish & Chips van kabeljauwfilet, remouladesaus en azijn met een prijs van €14,75. Ik was niet bijzonder te spreken over de burger, met name door het zeer slappe broodje. Zo’n broodje verwacht ik in een voetbalkantine, niet in een restaurant van een 4-sterren hotel. Het vlees was wel zoals ik had gevraagd medium/well gebakken en smaakte prima. De dikke patatten zagen er veelbelovend uit, maar hadden voor mij nog iets langer in de friteuse mogen blijven. Een dessert hebben we niet meer genomen, daarvoor was onze ervaring tot dat moment niet goede genoeg om nog langer te blijven voor een dessert. Maar dat kwam wellicht ook doordat onze Bongo bon alleen recht gaf op een 2-gangen diner 🙂

De bediening was verder OK. Als eerste werden we geholpen door een nerveuze jonge ober, die waarschijnlijk pas kort in de horeca werkzaam is. Later hielp een meer ervaren en ook vriendelijkere ober ons, wat een beter gevoel gaf.

Al met al een redelijke ervaring bij Brasserie Water, maar niet goed genoeg om het direct aan te bevelen bij anderen. De locatie is wel prima, gelegen vlakbij het centrum op loopafstand van de Coolsingel en Witte de Withstraat en onderaan de Erasmusbrug (parkeren kan in de parking onder die Erasmusbrug), maar met name het eten en de hele entourage is zeker nog voor verbetering vatbaar.

[mappress mapid=”14″]

 

5/5 - (1 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.