Cafe Hop

Cafe Hop Cafe Hop is 1 van de vele burgerrestaurants in Rotterdam. Ondanks dat wij altijd al groot liefhebber zijn geweest van een broodje hamburger, is er inmiddels misschien wel sprake van een overkill aan hamburgerrestaurants in Rotterdam. Maar, afgelopen week hadden wij zin in burgers en dan is het toch wel zo fijn om uit veel restaurants te kunnen kiezen.

Onze keus viel op Cafe Hop, aan de Mauritsweg 53, op de weg tussen Eendrachtsplein en Centraal Station. Cafe Hop kwam in enkele andere recensies en overige vermeldingen op het wereldwijde web positief naar voren en daarom wilden wij onze eigen smaakpupillen ook graag onderwerpen aan de burgers van Cafe Hop.

Achtergrond
Eerst een kort stukje over de achtergrond van deze horecagelegenheid. Cafe Hop bestaat sinds augsutus 2014 en is geopend, nadat het bekende Cafe Hemingway op die plek aan de Mauritsweg de deuren moest sluiten. Frederik Faasse, ook eigenaar van restaurant De Pannetjes in Ouddorp, zag kansen en opende dus Cafe Hop. Frederik heeft in het verleden ook voor Dizzy en Cafe Beurs gewerkt, dus was al bekend in en met het Rotterdamse.
Eigenaar Frederik ontving ons van harte, evenals de bartender/ober, en gaf ook een interessante toelichting bij de soorten burgers, de manier waarop Hop werkt en waar zij hun kwaliteitsproducten inkopen. Een echte vakman, dat was goed te merken.

Burgers en bier
Waar Cafe Hop zich wil onderscheiden van de overige restaurants, is met het concept burgers en bier (en cocktails). Naast vele soorten hamburgers biedt Cafe Hop namelijk ook heeeeel veel soorten bier aan. Deze zijn te vinden op hun website. We hielden het deze avond bij een Jupiler van de tap, een Long Island Ice Tea en een shotje met de naam The Hulk. Allen prima van smaak!

Echt onderscheidend
Waar Hop zich wat ons betreft echt op onderscheidt, naast de vele bieren, zijn de kwaliteitsburgers. Wij hebben de Italian Burger a 14,95 euro en de Spanish Burger a 15,95 euro geproefd en dat was werkelijk uitstekend! Perfect gegaard vlees, excellente smaak, goede broodjes die niet uit elkaar vallen en lekkere toppings. Daarnaast waren de dikke frieten (bij de prijs inbegrepen) ook zeer smaakvol en gelukkig niet zo pappig van binnen, wat nog weleens mis gaat bij dikke frites. Helaas staat er geen menukaart online op de website van Cafe Hop, anders zouden we daar naar toe verwijzen om te tonen waar de lekkere hamburgers van Hop uit bestaan. Een mooi pluspunt van de kaart van Hop vonden wij, dat op de achterkant de vele verschillende soorten vlees duidelijk werden benoemd. Zo bestaat de Spaanse burger uit een lekker stuk Iberico vlees en de Italiaanse burger is bereid met vlees van de voor ons  niet zo bekende Chianina runderen, uit Italië uiteraard.

Zijn er dan geen minpunten?
We zijn zeer positief over Hop, met name door de uitstekende gerechten. Daarnaast was de service ook prima. Wat jammer was, waren de lege tafeltjes vanaf ongeveer 21.00 uur. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de vrij korte periode dat Hop open is. Maar voor de gezelligheid is het wel zo leuk als er wat meer leven in de brouwerij is, zeker op een zaterdagavond. Gaat dus allen! Een ander minpuntje waren de lege handdoek automaten (of hoe noem je die?) in de wc’s, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Daar sta je dan met natte handen…..Eigenaar Frederik had hier wel een verklaring voor, namelijk dat het niet geleverd was. Kan gebeuren uiteraard en de volgende keren hangt er ongetwijfeld genoeg, maar persoonlijk had ik dan even normale handdoeken opgehangen of even snel zelf papieren rollen gehaald.

Pluspunten:

  • centrale ligging, vlakbij metro en tram Eendrachtsplein
  • uitstekende burgers
  • veel keus, zowel qua burgers als qua bier
  • goede service
  • regelmatig echte jazz-avonden

Minpunten:

  • burgers (door de kwaliteit van het vlees) hebben bovengemiddelde prijs
  • weinig tafeltjes bezet voor een zaterdagavond
  • geen mogelijkheid om handen af te drogen bij WC (probleempje met leverancier)
  • kleine verbetering mbt communicatie: er zat ui op de burger, terwijl dit niet stond beschreven in het menu

Cafe Hop
Mauritsweg 53
3012 Rottterdam
tel: 010-4130638
www.cafehop.nl

Update 1-1-2019: helaas heeft Cafe Hop al vrij snel na bovenstaand bericht zijn deuren gesloten. Inmiddels is daar Just Rotterdam gevestigd.

4/5 - (1 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *