Hopper

Hopper RotterdamHopper is een coffeebar/bakery, gelegen tussen proeflokaal Reijngoud en Italiaans restaurant Gusto op de Schiedamse Vest. Omdat we op een zondagmiddag, rond 12.00, hadden afgesproken om ergens wat te drinken alvorens een wedstrijd van Sparta te bezoeken, zochten we een plek waar dat kan op het terras én in de zon. Het moest ook in het centrum zijn, liefst in het gebied van de Witte de Withstraat. Maar de terrasjes op de Witte de Withstraat zijn niet heel zonnig gelegen, dus kwamen we uit op het hoekterras van Reijngoud, waar doorgaans meer zon te vinden is. Echter, Reijngoud was tot onze verbazing deze middag dicht. Daarom weken wij uit naar buurman Hopper.

Hopper is een zaak waar zelf vers brood wordt gebakken en als ik het goed heb ook cakes en taarten. Volgens mij ook allemaal op biologische wijze.

Zittend op het terras van Hopper, niet te verwarren met een Whopper, duurde het even voordat we geholpen werden. Wellicht dat de dames te druk bezig waren met cakes bakken. Service telt in ieder geval wel altijd zwaar mee in ons oordeel, zo ook bij Hopper. Daarom waren wij hier niet erg over te spreken. Toen bleek ook nog dat 1 van mijn metgezellen, die eerder was gearriveerd, al 15 minuten op zijn koffie aan het wachten was.

Uiteindelijk werden de 2 Vedettjes (lekker fris Belgisch bier) bezorgd, evenals de cola van de derde tafelgenoot. Dit was echter geen Pepsi of Coca Cola, maar Curiosity Cola, dat schijnt hip te zijn onder de biomensch, want recent konden we in restaurant Dertien ook alleen deze cola bestellen. Mijn tafelgenoot was er niet van onder de indruk. De goed gekoelde Vedettjes smaakten wel prima, in passend mooi Vedett glas.

Over het eten kunnen we niet oordelen, omdat we het deze keer bij drankjes hielden. We kunnen wel nog meegeven dat het binnen erg druk was, de brunch is blijkbaar populair bij Hopper. Het publiek binnen was relaxed, wel een tikkeltje bio en een tikkeltje links….een Femke Halsema-publiek kunnen we het misschien het beste noemen. Leuk om te noemen is ten slotte het speelhoekje voor kinderen dat wij zagen op de 1e verdieping (soort vide). Handig voor als je met een peuter naar Hopper gaat!

Pluspunten:

  • ligging, om de hoek van de Witte de Withstraat, vlakbij Coolsingel en metrostation Beurs
  • lekker bier (Vedett). Op de tap schenken ze Gulpener, waar wij niet zo’n fan van zijn.
  • tikkeltje bio
  • speelhoekje voor de kids

Minpunten:

  • trage service
  • geen echte cola
  • Gulpener op de tap
  • tikkeltje bio
  • geen mobiel PIN-apparaat, dus binnen afrekenen bij de kassa

Hopper
Schiedamse Vest 146
3011BG Rottterdam
tel: 010-4130638

Rate this post

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *