Dewi Sri – Restaurant

dewisri08In een boekje over restaurants in Rotterdam had mijn vriendinnetje het Indonesische Restaurant Dewi Sri zien staan. Aangezien we wel van een beetje afwisseling houden, zijn we hier eens een kijkje gaan nemen op een vrijdagavond. Dewi Sri ligt aan de Westerkade in Rotterdam, heel mooi aan de Maas met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Een plekje bij het raam vragen dus als je gaat reserveren!

dewisri01
Wat jammer is bij de entree is dat je eerst door de rookruimte komt en dus meteen een walm inademt. Let ook goed op of je links of rechts gaat na binnenkomst, anders sta je opeens in een Thais restaurant. Je kunt je jas afgeven bij de vriendelijke dame van de garderobe of gewoon meenemen naar boven het restaurant in. Het personeel is erg aardig en voorziet ons van een lekker drankje en de zeer uitgebreide menukaart.

dewisri03We zitten heel de tijd te kletsen en komen dus maar niet aan het lezen van de menukaart toe en juist omdat er zoveel keuze is, besluiten we het maar simpel te houden en een rijsttafel te bestellen met wat aanvullingen zoals pisang goreng. Als alles wordt geserveerd staat de tafel opeens bomvol met allemaal kleine gerechtjes. We krijgen een uitleg wat alles is en we beginnen lekker alles uit te proberen.

dewisri05Ondanks dat ’t veel leek, hebben we toch het meeste wel opgegeten, uiteraard ook omdat het heerlijk was. We hebben nog een beetje ruimte dus een toetje is zo besteld. Omdat ik benieuwd ben naar de Tjendol, bestel ik dat. Het is een soort sorbet met groene gummisnoepjes erin (zie foto), maar helaas niet helemaal mijn ding. Mijn vriendin bestelt een vanille-ijsje, dat was lekker, maar niet heel bijzonder.

dewisri07Om de avond af te sluiten bestellen we nog een thee, die op spectaculaire wijze wordt geserveerd met een rokende pot met bonbons erop. We hebben een leuke avond achter de rug en wat ook nog wel goed is om te vermelden, is dat je na 18 uur gratis kunt parkeren bij Restaurant Dewi Sri.

 


Eten: [Rating:4/5]
Prijsniveau: [Rating:4/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:4/5]

Restaurant Dewi Sri
Westerkade 20
3016 CM  Rotterdam
T: 010-4360263
F: –
E: info@dewisri.nl
W: www.dewisri.nl

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *