Gauchos aan de Plas – Grill Restaurant

gauchos07Voor de eerste keer uit eten met zijn zessen; ouders en schoonouders erbij. Een spannende avond dus, want zou het wel klikken, vallen er geen vervelende stiltes. We wilden niets aan het toeval overlaten en in ieder geval een leuke plek uitzoeken om te gaan eten. Het blijft moeilijk om in Rotterdam iets te vinden waar je lekker aan het water kunt zitten (tips zijn natuurlijk welkom!), ondanks dat Rotterdam een echte waterstad is. Maar uiteraard hebben we wel iets kunnen vinden, Gauchos aan de Plas in Hillegersberg.

gauchos01Om te beginnen heeft Gauchos een mooie site met een goed online reserveringssysteem. Je krijgt via mail en sms een bevestiging van je reservering en je kunt online zelfs aan je tafelgenoten een uitnodiging doorsturen. Op de dag zelf blijkt het ook nog eens fantastisch weer te zijn om heerlijk op het terras te zitten, dus het kon niet beter. Per ongeluk had ik voor 4 gereserveerd in plaats van voor 6, maar dat mocht de pret niet drukken want er werd snel een ander plekje voor ons geregeld.

gauchos02De apart vormgegeven menukaart was zeer uitgebreid en we namen allemaal een voorgerecht variërend van salade caprese en carpaccio tot pasteitjes. Het smaakte allemaal voortreffelijk. Wat wel raar was, was dat we voor een beetje olijfolie (voor over de carpaccio) naar het saladebuffet moesten. Hier stonden kleine schaaltjes met olie, die niet zo handig waren in het gebruik. Er werd dus ook flink wat afgeknoeid aan tafel, maar we zaten nog steeds in de zon, dus het maakte ons allemaal niet zoveel uit.

gauchos06Voor het hoofdgerecht kregen we een uitleg van de serveerster over welke stukken vlees er verkrijgbaar waren en van welk deel van het rund dit afkomstig was. We bestelden heel divers, onder andere lamsvlees, ossenhaas en zalmfilet. Helaas was er geen penne meer aanwezig, maar dit kon vervangen worden door ravioli, ook goed. Speciaal gevraagd of er geen ui in zit, en gelukkig was dat niet het geval. Toen het werd opgediend zag ik toch een paar uien liggen op mijn bord….jammer.

gauchos05Het bord ging terug naar de keuken, maar was ook (zonder veranderingen) weer terug voor mijn neus. De kok beweerde dat er geen uien in zaten. Huh?! Nog even goed kijken, maar ja ik zie ze echt liggen. Bord weer terug naar de keuken en ja ik had toch gelijk. De uien zaten door de spinazie en de spinazie weer door de pasta. Hèhè mysterie opgelost, nu kreeg ik dus pasta zonder ui en zonder spinazie, fantastisch. De pasta was trouwens ook geen ravioli maar tagliatelle, maar dat ter zijde.

gauchos03Ondertussen genoten we van de omgeving aan de plas met de sloepjes, roeibootjes en relaxende mensen en onze ouders kletsten er vrolijk op los. We bestelden nog wat drankjes, maar omdat het erg druk was lieten die wat langer dan gemiddeld op zich wachten. Het was nog steeds warm op het terras, volgens mij was het de mooiste dag van het jaar! De dessertkaart, mmmmmmm, ja hoor die is altijd welkom. Iedereen wierp nog even een blik op de kaart maar helaas hadden de meesten geen plek meer over.

gauchos04We bestelden toch twee keer ‘chocolade, chocolade, chocolade’; chocolade-ijs, chocoladetaart en chocolademousse. Daar kan niets fout mee gaan denk je dan, en dat klopt ook, het was superlekker! Na nog wat drankjes, koffie, biertje, muntthee was het dan toch eindelijk tijd om weer huiswaarts te gaan. Onze ouders hadden hun privé chauffeurs bij zich en werden weer veilig (nou ja, bijna onder een tram, maar goed) thuis afgezet. Je kunt wel zeggen een zeer geslaagde avond en een aan te raden locatie!

gauchos08Grill Restaurant Gauchos aan de Plas
Weissenbruchlaan 149
3054 LM Rotterdam
T: 010-4613855
F: –
E: info@gauchosaandeplas.nl
W: www.gauchosaandeplas.nl

Rate this post

1 comment on “Gauchos aan de Plas – Grill Restaurant”

 1. Erika Beantwoorden

  Ik heb dit weekend ook op terras gedineerd.
  Het was super weer en we genoten van de avondzon op terras tot in de late uurtjes.
  Ik had Bife de Lomo (Argentijnse ossehaas van de grill)het was om te zuigen, echt lekker !
  Aan te bevelen.

  We zullen deze zomer zeker nog vaker op deze terras te vinden zijn.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *