In den Boekenkast – Grandcafe/Restaurant

boekenkast01Heerlijk weer gezellig bijkletsen met mijn vriendinnetje. We blijven in de buurt, want mijn dochtertje was niet helemaal lekker. Het werd “in den Boekenkast”, een Grand Café in het centrum van Capelle a/d IJssel naast het Isala Theater. Ik was een beetje vroeg, dus even nog een paar dvd’s gekocht in het nabij gelegen winkelcentrum de Koperwiek. We treffen elkaar om 18.30 uur in het restaurant waar het gezellig druk is. Er zijn ook veel mensen die na het werk daar even borrelen.

boekenkast03Er hangt een relaxte sfeer, wat ook komt door de sfeervolle inrichting qua meubels en allemaal boeken verspreid door het hele restaurant. Ik zeg nog tegen haar “ik moet straks niet mijn dure dvd’s vergeten á € 2,50 per stuk”. De menukaart zit uiteraard in een boek verdeeld in hoofdstukken. Het is een relatief kleine kaart, maar desalniettemin met voor ieder wat wils. Vlees, vis & vegetarisch en heerlijke toetjes. We hebben zalm met gamba’s gegeten en varkenshaas.

boekenkast04Als bijgerecht krijg je patatjes, groente en salade. De varkenshaas was heerlijk, de vis had iets smaakvoller gekund maar was goed te eten. Bij binnenkomst op het bord buiten hadden we de chocoladetaart al gespot. We konden niet zo goed kiezen uit de toetjes en besloten dat ik de huisgemaakt tiramisu met hazelnootijs zou nemen en mijn vriendinnetje de chocoladetaart. Ik wilde namelijk chocoladetaart én tiramisu en Cindy wilde chocoladetaart én ijs. Opgelost dus!

boekenkast05De tiramisu was misdadig lekker, het ijs ook. Alleen de chocoladetaart viel een beetje tegen, want daar zat een kersenlaagje tussen. We hebben nog geklaagd dat als we chocoladetaart vragen, dat we dan ook chocoladetaart willen en géén kersenlaagje. Dat verpest naar onze mening de chocoladetaart! De ober kon er wel om lachen, 2 van die kibbelende bijdehante tantes, en zou het doorgeven aan de keuken.


boekenkast06De rekening viel alles mee (zie foto). Al met al een gezellige, geslaagde avond met goed eten tegen een redelijke prijs. Het personeel is ook heel vriendelijk. Ze hadden alleen niet in de gaten dat we wilden betalen, dus zijn we maar weggelopen. Nee hoor, zelf maar naar de kassa gegaan. Uiteraard was ik mijn dvd’s vergeten………..! (ik heb ze later nog wel opgehaald en ze hadden ze netjes voor me bewaard).

boekenkast08
Grand café Restaurant In den Boekenkast

Stadsplein 3
2903 HH  Capelle aan den IJssel
T: 010-4420802
F: 010-4586378
E: indenboekenkast@live.nl
W: www.indenboekenkast.nl

Rate this post

1 comment on “In den Boekenkast – Grandcafe/Restaurant”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *