Napoli – Restaurant

napoli01De afgelopen tijd vond ik het steeds zo opvallend druk bij Restaurant Napoli als ik daar langs reed, dat ik toch zelf ook even een kijkje wilde nemen, gezellig samen met mijn nicht. Maar we begonnen eerst heerlijk in het zonnetje op het terras van St. Tropez aan het Stadhuisplein met een paar koele rosé prosecco. De normale prosecco was helaas op, het duurde daarom allemaal even omdat ze een tijdje in de kelder aan ’t zoeken waren geweest naar een fles.

 

napoli02Om 19 uur hadden we de reservering staan bij Restaurant Napoli, wat overigens een super locatie heeft midden op de Meent in Rotterdam centrum. De medewerkers zijn echte Italianen en dat was ook te merken want de reservering was niet helemaal goed over gekomen (foute naam). Maar eind goed al goed, we kunnen aan tafel. Contact met de bediening ging in ’t Nederlands, Engels en een beetje Italiaans, heel charmant allemaal.

 

napoli03En dan de menukaart….Jeetje wat stond daar veel op, en ook allemaal lekker. Intussen werd het brood geserveerd met olijfolie en onze prosecco, mmm.  We namen vooraf de Stuzzichini, allemaal kleine gerechtjes om te proeven; vitello tonato, caprese, mortadella, rauwe ham met meloen en nog veel meer, heerlijk. We vrezen al voor het hoofdgerecht…past het er straks nog wel bij? Dat zien we later wel, we besluiten in ieder geval het voorgerecht helemaal op te maken 🙂 

 

napoli04Als hoofdgerecht bestellen we beiden pasta, mijn nicht met knoflook, rucola en parmezan en ik met gamba’s en rucola. Oja en omdat we dachten toch nog honger te hebben hadden we aan het begin ook nog een salade besteld om te delen bij het hoofdgerecht. Haha en wie denkt dat gaan ze nooit op krijgen (onder wie wij zelf), die heeft het mis. Want het was ontzettend lekker en onder het kletsen bleven we door smikkelen waardoor het toch op eens op was. Een goede pasta!

 

napoli05Het dessert besluiten we, 3 deuren verder, bij de IJssalon te bestellen, echt het lekkerste en origineelste ijs van Rotterdam. Na onze espresso vertrekken we die kant op en bestellen onze ijsjes met de smaken stroopwafel, yoghurt, cherry mania, pistache, vanille en bitterkoekjes. Hierna zijn we echt verzadigd en gaan tonnetje rond, maar zeer voldaan weer op huis aan.

 

napoli06Restaurant Napoli
Meent 81a
3011 JG Rotterdam
T: 010-4148467
F:
010-4143499
E: info@restaurant-napoli.nl
W: http://www.restaurant-napoli.nl/

Rate this post

6 comments on “Napoli – Restaurant”

 1. Chantal Beantwoorden

  Vroeger kwam ik hier supervaak. De sfeer is nu wel anders, maar ik vond ’t nog steeds echt onwijs lekkerrrrrrrrrrr. En een zeer uitgebreide menukaart!

 2. Wilma Beantwoorden

  Afgelopen zaterdag heerlijk gegeten bij Napoli met 2 vriendinnen. Ook wij namen de Stuzzichini en het brood met kruidenboter, groene en rode pesto vooraf. Na heerlijke ravioli met truffelsaus en twee keer de risotto met asperges. Uiteraard met wat glazen prosecco! Echt een super adresje en helemaal niet duur.

 3. Serge Beantwoorden

  Gisteren weer een keer hier geweest met 2 vrienden. Gezellig druk, in tegenstelling tot vele andere restaurants in R’Dam centrum op een donderdag.

  We hebben alleen een hoofdgerecht genomen. Ik een pizza, waarop de mascarpone te overheersend was en de rest ook niet super. Een 7- zou ik geven. Mijn vrienden hadden een pizza, waarvan bij de een de salami niet zo smaakte en bij de ander waren de scampis’s met pasta redelijk. Al met al niet top. Bovendien deed de pin automaat het niet, maar dat terzijde.

  Wel een gezellige sfeer, prima bediening EN ze serveren Nastro Azzurro! 🙂

 4. Erika Beantwoorden

  Wij hebben op 22 januari 2014 bij Napoli gegeten, zonder te reserveren. Toen we binnen kwamen was het druk maar we hadden toch gelijk een tafel voor 2.
  We kregen brood in een zak en olijven. Er was geen boter of kruidenboter. Dit vond ik minder. Als voorgerecht hadden we Carpaccio. Het
  was lekker maar wel aan de dure kant (16.–).
  Mijn man had een Pizza Calzone besteld maar die was aan de pittige kant. Ik heb zelfgemaakte Ravioli gegeten en dat was heerlijk.
  De sfeer is gezellig en de bediening was goed.
  Ik zou een 7 geven. Overigens heel mooi toiletten, want vroeger(voor de verbouwing) waren de toiletten echt een min punt. Wij komen daar al sinds 1973.
  dat voor

 5. Annelies Beantwoorden

  Vanavond bij Napoli gegeten. Niet gereserveerd. Maar konden direkt een tafeltje voor 2 krijgen. Er werd een zak met droog brood neergelegd op ons tafeltje. Mijn partner dacht nog dat het niet voor ons was. Ober was onverschillig. Zei er niets over. We voelden ons niet echt welkom. Pizza’s waren wel lekker maar de ene was de helft kleiner dan een normale pizza. En de rekening was hoog voor hetgene we hadden gehad. We komen niet nog een keer. Jammer!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *