Don Quijote (Engels) – Grandcafe/Restaurant

donquijote011Leuk!! Vanavond met mijn vriendinnetje en onze lovers lekker een avondje op stap. Tegenwoordig is er iedere vrijdag wel iets te doen in Rotterdam en ook deze week is er weer een gezellige borrel in Grandcafé Restaurant Engels, hartje Rotterdam. Net buiten Rotterdam CS en naast het Groothandelsgebouw is dit unieke restaurant met verschillende zalen en restaurants terug te vinden.

 

donquijote02De organisatie van deze vrijdagborrel had het plan om heerlijk op het dakterras van Engels te borrelen, op de 8ste verdieping, maar helaas gooide het weer roet in het eten. Het woei enorm en daarom werd de borrel verplaatst naar een ruimte op de begane grond en 1ste etage met terras, zeker niet minder mooi dan het dakterras, maar toch een andere ervaring. Maar vooraf eerst nog even eten, bij Don Quijote, het onderdeel van Engels waar ze Spaanse tapa’s serveren.

 

donquijote03We hadden een 3-gangen menu dat speciaal voor de vrijdagborrel werd aangeboden. Het bestond uit een koud buffet, een warm buffet en een toetje dat aan tafel werd geserveerd. Het koude buffet was prima, kaas, worst, brood met tapenade, ham en nog meer. Het warme buffet was een stuk minder smakelijk. Helaas lag alles al een tijdje in schalen en zodra de kokendhete gerechten uit de schaal op je bord kwamen, waren ze al zo koud als een ijsblokje.

 

donquijote04Er was ook niet zoveel keuze uit warme gerechten en de smaak was ook niet top. Nu moet ik zeggen dat het ook niet duur was (zie foto van de rekening), maar dat was dus maar goed ook. We bestelden nog een toetje en we konden kiezen uit een fruitcrumble met ijs of een meloensoepje met ijs. We kozen allemaal voor het eerste en ook dat was niet om over naar huis te schrijven. Vies is anders, maar als echte toetjesliefhebber had ik toch wel iets beters verwacht.

 

donquijote07De rosé, het bier en de Baileys smaakte ons weer goed en we hadden zin om een verdieping hoger de borrel onveilig te gaan maken. De sfeer zat er al goed in en we bestelden meteen een vervolgdrankje. Jammer dat er dit keer met een muntensysteem werd gewerkt, maar het mocht de pret niet drukken. De voetjes gingen van de vloer en tegen een uur of twaalf draaide de DJ alweer het laatste nummer. Ideaal, een avondje stappen en morgen gewoon weer fris en fruitig.

 

donquijote08Grandcafé Restaurant Engels – Don Quijote
Groothandelsgebouw
Stationsplein 45 (50 m. van het station)
3013 AK Rotterdam
T: 010-4119551
F: 010-4139421
E: via invulformulieren op de website
W: www.engels.nl

Rate this post

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *