Riva – Bar/Restaurant/Club

riva02Op een vrijdagavond wilden nog even lekker een hapje eten in de stad. Wellicht kent u het wel, geen zin om te koken, het zonnetje schijnt buiten, dus eerst even een terrasje opzoeken en dan ergens iets eten. Voor een drankje in het zonnetje kwamen we al snel terecht in de Oude Haven, al schijnt de zon helaas niet meer zoals het geweest is, aangezien er nogal wat nieuwe hoogbouw in de omgeving voor schaduw zorgt.

riva011Enfin, na een drankje bij Restaurant MOOI gingen we eten bij Bar Restaurant Club Riva, zoals het officieel heet. Riva is een mooi en trendy ingericht etablissement, gevestigd aan het einde van de Oude Haven, vlakbij de Maasboulevard. Toen wij om 19.30 uur naar binnen gingen was het nog erg rustig, wat ons verbaasde. Het was immers wel vrijdagavond.

riva03Na een tafel aan het raam te hebben uitgekozen en een biertje en wijntje (huiswijn Chardonnay) te hebben besteld kregen we de kaart. De kaart zag er prima uit. Niet al te uitgebreid, maar wel iets andere gerechten dan normaal. Geen standaard kipsate, varkenshaas of kipfilet in ieder geval. Mijn keuze viel uiteindelijk op de combispiesjes van kippendijen en runder longhaas en die van mijn tafelgenote op de ravioli met walnoten.

riva04Als voorafje hadden we een beetje brood besteld, maar dat bleek een behoorlijke hoeveelheid te zijn. Samen met een schaaltje olijven en tapenades werd het zeer lekkere brood geserveerd en dat hield ons wel even zoet, of zout eigenlijk in dit geval. Let op: het brood en de olijven kostten wel € 9,60. Dit concludeerden wij pas later, toen we de rekening zagen. Maar goed, het was erg lekker brood en de olijvenliefhebber kan dit eigenlijk ook niet laten gaan.

030420093869De service was tot zover overigens prima. Na nog een biertje en wijntje gedronken te hebben werd het hoofdgerecht al snel geserveerd. Mijn combispiesjes (3 van de kippendij en 3 runder longhaas) waren vrij klein en bedekt onder satésaus. Deze satésaus pastte prima bij de kippenspiesjes, maar minder bij de runderhaas. Bij de spiesjes werden overigens nog heerlijke dikke frieten geserveerd.

riva06De ravioli van mijn gezelschap was bijzonder van smaak, omdat deze was gevuld met kaas en walnoten en overgoten met een saus met perensmaak. Ik heb zelf natuurlijk ook even geprobeerd en het smaakte inderdaad apart, maar wel lekker. Na het hoofdgerecht hebben wij de dessertkaart bekeken, waar ongeveer 4 gerechten op stonden. De keuze viel voor ons beide al snel op de tarte tartin met chocolademousse. Gelukkig was de mousse uitzonderlijk lekker, want de tarte tartin viel iets minder in de smaak.

riva07We zijn na het dessert nog even blijven natafelen, iets wat in de sfeervolle ambiance van Riva zeker aan te raden is. Naarmate de avond vorderde liep de zaak namelijk aardig vol, ook met mensen die meer voor Bar en Club Riva kwamen dan voor het restaurant. Onze eettafel stond, op een ophoging, vlakbij de bar, waardoor we alles rustig en goed konden waarnemen.

riva08Uit eerdere bezoeken aan Riva weet ik dat op een bepaald moment de eettafels allen opzij worden geschoven, waardoor er ruimte staat voor Bar en voor Club Riva. Riva is namelijk tot in de late uurtjes geopend en vanaf ongeveer 24.00 uur een echte club te noemen, waar lekkere house muziek wordt gedraaid. Ook een aanradertje dus, net als Restaurant Riva. Er zijn wat kleine verbeterpuntjes, maar overall krijgt Riva een dikke voldoende en is het, zeker voor de iets jongere doelgroep tot ca. 40 jaar, een bezoekje waard.

Eten: [Rating:3.5/5]
Prijsniveau: [Rating:4/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:4/5]

riva10Riva Rotterdam Bar-Restaurant-Club
Haringvliet 100
3011 TH  Rotterdam
T: 010-4049092
F: 010-4143039
E:
info@rivarotterdam.nl
W: www.rivarotterdam.nl

Rate this post

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *