Happy Italy

Happy Italy RotterdamEen recensie over Happy Italy te Rotterdam begint niet bij Happy Italy, maar in de Oude Haven! Van vrienden hebben wij een tijdje terug een diner bon ontvangen. Wij vinden het lastig om daarvoor iets geschikts uit te zoeken, aangezien het vaak om vaste gerechten gaat, waar je helemaal geen zin in hebt. Afgelopen woensdag besloten we de bon in te gaan leveren bij Restaurant Elit in de Oude Haven.

Een drankje op het terras was daar wel gezellig, maar verder zat er geen kip. Geen leuke atmosfeer dus om gezellig te gaan dineren. Waar dan wel? We kwamen al snel op Happy Italy in het centrum van Rotterdam, bij de Meent. Met onze bon nog op zak, gingen we die kant op. Tegenwoordig is het in die regio, met restaurants als Sumo, Harveys, Hello Pasta en Happy Italy eigenlijk altijd gezellig druk. Zo hoort het ook te zijn in een stad als Rotterdam! Bij het binnenstappen van Happy Italy werd ook meteen duidelijk dat deze Italiaan nog steeds in trek is, want we stonden in de rij. In de rij staan voor eten is niet iets waar wij van houden, maar bij het navragen bleek dat dit maar heel even zou gaan duren. Happy Italy wordt ook niet voor niets The Fast Italian genoemd. Deze locatie bestaat uit 3 verdiepingen; beneden, waar ook de toiletten zijn en een kinderspeelruimte met ballenbad, de begane grond, met lage en hoge tafels, de bovenverdieping, waar het een stuk lichter is dan beneden en wat ons betreft dus ook het prettigst om te zitten (hier zaten we dan ook ;-)). In tegenstelling tot het moment dat Happy Italy net open was, verliep nu alles erg soepel. Iedereen kreeg een plekje toegewezen en de tafels waren opgeruimd en schoon. De bediening was snel en vriendelijk.

We kregen snel onze drankjes en wat brood, geserveerd met olie. We bestelden een pizza prosciuto, ravioli gevuld met spinazie en geitenkaas en een caesar salade. Alles werd op verzoek tegelijk geserveerd en het smaakte verrukkelijk. Je ziet dat mensen hier komen voor een snelle hap na het werk, of met groepjes collega’s of studenten. Op zich heel logisch als het allemaal zo goed loopt, lekker is, en het allerbelangrijkste goed betaalbaar is! Een toetje ging er niet meer in, we zaten bomvol, maar cappuccino en Baileys lukte nog wel. Er staan ook niet veel keuzes op de kaart voor een nagerecht (4), maar een opvallende is wel de pizza Nutella. Zag er heerlijk uit, maar tip is om deze wel te delen, want hij is groot! En als er geen toetje voor je bij zit, kun je altijd nog even de straat oversteken naar De IJssalon, mmmmmmmmmm.

Wat ook leuk is om te vermelden is dat sommige mensen hun restanten graag mee naar huis wilden nemen. Dat kon ook, en was hier de normaalste zaak van de wereld. Een succesformule zou je zeggen. En dat klopt ook, want Happy Italy is inmiddels al gevestigd in Rotterdam, Tilburg en binnenkort ook in Hendrik-Ido-Ambacht. De voorspelling is, dat er nog vele filialen zullen volgen!

Happy Italy
Binnenrotte 102
3011 HC Rotterdam
Tel. 010-2140836
www.happyitaly.nl

4.5/5 - (2 stemmen)

1 comment on “Happy Italy”

 1. Serge Beantwoorden

  Afgelopen week weer eens gegeten bij Happy Italy op de Binnenrotte. Zoals altijd een prima pizza voor zeer weinig geld. Waar sommige traditionele pizzeria’s nog steeds meer dan 12 euro durven te vragen is de gemiddelde prijs van een pizza bij Happy Italy rond de 7 euro. Mijn grote pizza prosciutto smaakte prima, evenals de pizza funghi van mijn tafelgenoot.

  Ook het uitzicht vanaf het terras was, door de Wednesday Night Skate, meer dan prima.

  2 minpuntjes:
  – ze schenken geen Nastro Azzurro (Peroni), ons favoriete Italiaanse bier
  – ik moest 2x om de rekening vragen

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *