Humphrey’s Rotterdam

Uit eten in Rotterdam op een vrijdagavond met 2 vrienden….tja, welk restaurant wordt het dan? Zaken als ligging, menukaart, kosten en dergelijke spelen dan o.a. een rol in de keuze voor het restaurant. Na een paar WhatsAppies en mails over en weer werd het uiteindelijk Humphrey’s op de Kop van Zuid. Ook omdat iets verderop de Binnenpret borrel georganiseerd zou worden in De Rotterdam.

Eenmaal aangekomen in het sfeervol ingerichte restaurant Humphrey’s dronken wij eerst gezellig een biertje aan de bar. Een lekker biertje overigens, want Jupiler van de tap. Dat zijn meteen pluspunten. Na het biertje kozen wij zelf een tafeltje uit in het verder goed gevulde restaurant dat bekend staat om zijn 3-gangen menu voor slechts 25 euro.

Nadat wij bij de jonge en wat nerveuze bediening onze bestelling hadden gedaan, dronken we ondertussen gezellig enkele Jupilers aan tafel. De voorgerechten kwamen na enige tijd, maar waren helaas vrij vlak van smaak. De lauwe rundercarpaccio was te dik en smaakte niet vers genoeg. Dan maar hopen op een lekker hoofdgerecht. Maar dat begon al met een minpunt, omdat mij door de jonge ober werd medegedeeld dat iets was vergeten en mijn hoofdgerecht daardoor 15! minuten later zou komen. En dat terwijl de hoofdgerechten van mijn tafelgenoten wel al waren geserveerd, erg ongezellig dus en ronduit slecht. Als tegemoetkoming werd een gratis biertje aangeboden, maar daar heb ik meteen een rondje bier van gemaakt. Dat leek me niet meer dan terecht.

Na enige tijd kwam mijn hoofdgerecht dan ook, maar mijn tafelgenoten waren ondertussen natuurlijk al zo goed als klaar met eten. Mijn wachten werd ook niet beloond, want de Suprême van biologische maiskip met witlof en aceto balsamico, aardappelmousseline en paddenstoelenjus vond ik niet om over naar huis te schrijven. Het gerecht klinkt als een hele mondvol, maar stelde weinig voor. De mixed grill: spies van Angusbiefstuk, varkenshaas en maiskipfilet, geserveerd met peperroomsaus, aardappelgratin en een koolsalade werd door mijn tafelgenoten ook niet als goed bestempeld.

Al met al een niet al te beste ervaring bij deze Humphrey’s op de Kop van Zuid. Bediening is veel te jong en onervaren wat leidt tot bestellingen die niet goed worden opgenomen of te laat worden geserveerd en het eten is niet zoals je zou verwachten van een avondje uit eten, waar je toch veel meer geld voor betaalt dan een eigen gemaakte kost thuis achter het fornuis. Maar een thuis bereid diner smaakt meestal wel beter dan een diner bij Humphrey’s.

Nee, Humphrey’s Rotterdam biedt op zich een leuke ambiance in gezellige ingerichte restaurants, maar de kwaliteit van zowel bediening als keuken kan en moet beter.

ps: ik vergeet bijna het dessert te noemen, waarschijnlijk omdat die juist wel prima smaakten, zoals de chocoladefondant met crème anglaise en vanilleroomijs. Maar alleen voor een dessert zullen weinigen naar een restaurant gaan….

2/5 - (1 stemmen)

1 comment on “Humphrey’s Rotterdam”

 1. L. Brunst Beantwoorden

  Laatst weer eens gegeten bij Humphreys. Normaliter goed voor een eenvoudige keuzemaaltijd, met een lekker biertje van Jupiler erbij.
  Maar deze keer was alles anders en twijfelden we of Humphreys niet een mislukt anagram van Murphy was. Want echt alles wat fout kon gaan, ging ook fout.

  Het begon al bij het wachten op de bediening. Nadat we een tafeltje, notabene in de loop van de bediening kregen, werden we continu genegeerd.
  Na meermaals luidruchtig de aandacht te hebben getrokken, is het eindelijk gelukt een ober te spreken en mochten we bij God’s gratie de menukaart zien en een bestelling plaatsen. Daarna begon het spel echter weer van voren af aan. Je vraagt je bijna af of ze tegenwoordig niet meer hoeven te verdienen op je drankje, want het negeren werd echt tot een kunst verheven. Vreemd, want bij een concept als bij deze eetgelegenheid moet de marge toch echt uit de verkoop van de drankje komen.

  Enfin, toen de maaltijd geserveerd werd, bleek 1 van onze tafelgenoten de verkeerde bestelling te krijgen. Dit werd opgelost door de rest alvast te laten eten en zo’n 10 minuten later het juiste gerecht te brengen. Gevolg, een tafelgenoot die verlekkerd naar de borden van de anderen aan het staren was, maar nog een tijd moest wachten. De frites die bij de gerechten werden geserveerd, waren slap, lauw en smakeloos. Ook hier hebben we iets van gezegd en er kwam een nieuwe portie met hetzelfde euvel. Blijkbaar is goed friet bakken echt een ambacht. Nadat ook onze tafelgenoot zijn maaltijd op heeft, was het voor ons dan ook wel welletjes en hebben wen afgerekend.

  Pluspunt is wel dat een en ander in de rekening werd gecompenseerd, maar toch overheerst een gevoel van amateurisme.

  Conclusie: niet zo snel nog een keer, maar gezien eerdere positieve ervaringen misschien over een tijdje weer voor een (hopelijk) snelle hap zonder pretenties en verwachtingen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *