Proeflokaal Reijngoud

Proeflokaal Reijngoud……wat is het nou precies? Is het alleen een ‘biertent’,  kun je er ook uitgaan, een hapje eten of zelfs dineren? Afgelopen Paasweekend waren wij op bezoek bij dit etablissement, gelegen op de hoek van de Schiedamse Vest en De Witte de Withstraat en naast café Hopper.

Gelukkig scheen het zonnetje en konden wij plaatsnemen op 1 van de houten picknicktafels die op het terras staan. Dit terras was ongeveer voor de helft gevuld, terwijl het toch in het weekend was en er een lekker zonnetje scheen.

Na de (vernieuwde?) kaart bekeken te hebben, bestelden we een verse jus d’orange en een flammkuchen en wortel-notentaart. De jus was inderdaad goed vers en de flammkuchen met pata negra, mozarella, pesto en rucola een prima tussendoortje. Bovendien een origineel gerecht, weer eens wat anders dan de uitsmijters, zuurdesem tosti’s of ceasar salads die je op elke lunchkaart kunt vinden. Helaas smaakte de wortel-notentaart niet zoals gehoopt, het had lang niet de authentieke smaak die je zou verwachten bij dit gerecht.

Al met al bleek Proeflokaal Reijngoud een prima lunchadresje en daarmee is het dus zeker niet alleen een ‘biertent’. Dineren kun je er ook, met gerechten zoals een biefstuk, smokey runderburger en fish and chips biedt Reijngoud een prima aanbod. Voor het echte uitgaan kun je beter naar Blender aan de overkant gaan, maar met openingstijden tot 02.00 uur  in het weekend is het een drukke hotspot tot in de late uurtjes. Mocht je een echte bierliefhebber zijn en trek hebben in andere bieren dan Heineken, Grolsch, Bavaria en dergelijke, dan is een bezoek aan Reijngoud sowieso een must. Alleen wel jammer dat ze uitgerekend onze favoriet Peroni Nastra Azzurro niet op de kaart hebben staan.

Pluspunten:

  • goede ligging, meest zonnige terras van de Witte de Withstraat (zoals zij zelf claimen)
  • gezellige picknicktafels op het terras
  • goede menukaart
  • zeer veel soorten bier, zowel op tap als van de fles

Minpunten:

  • behoorlijke prijzen
  • service kon vriendelijker
  • geen Nastro Azzurro bier, onze eigen favoriet 🙁

 

4/5 - (1 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *