Very Italian Pizza (VIP)

Very Italian Pizza RotterdamAlweer drie jaar geleden dat we een recensie hebben geschreven over VIP (Very Italian Pizza) in Rotterdam. Heel toevallig kwamen we hier weer terecht omdat er bij Happy Italy, waar we eigenlijk heen wilden gaan, een rij stond van hier tot Tokyo. Op zich staat daar altijd wel een klein rijtje wat redelijk snel gaat, maar dit was (vanwege Valentijn? vrijdagavond?) niet normaal. Ik ben sowieso al geen type dat in de rij gaat staan om ergens te eten, maar ik begrijp ook niet dat anderen dat wel doen. Of toch? Het is bij Happy Italy natuurlijk wel altijd goed eten en de prijzen zijn al helemaal GOED! Maarrr, daarvoor doet VIP zeker niet onder. Dus mensen, loop volgende keer een paar meter verder šŸ™‚Ā Eenmaal daar aangekomen was de zaak behoorlijk vol, maar toch nog een mooi plekje voor ons.

Wat schaft de pot?
Bij Very Italian Pizza eet je voorgerechtjes, salades, pizza, pasta en desserts. Voor vlees- of visgerechten is dit dus niet de place to be in Rotterdam. Mijn vriendin was er nog nooit geweest en kwam wel met het idee om naar VIP te gaan omdat ze had gehoord dat de pizza’s hier zo lekker zijn. Goede reclame! De mensen om ons heen genoten enorm van de goed uitziende pizza’s, maar wij besloten te gaan voor een pasta. Ondanks dat de kaart vol stond met van alles en nog wat, bestelden we allebei hetzelfde: Penne 4 Formaggi. Mijn voorkeur ging uit naar Penno Tonno, maar daar zat ui in (stond overigens niet op de kaart!) en daar had ik geen zin in.

Zit u lekker?
Dit Italiaanse restaurant is erg gezellig ondanks dat het zo groot is. Opvallend is dat er veel grotere groepen in de ruimte zaten te eten gemixt met kleinere tafeltjes. Dit is helemaal geen probleem, er was geen overlast. De serveerster die onze sectie bediende was erg goed. Ze had goed in de gaten wat we wilden en ze kwam steeds op het juiste moment vragen of we wilden bestellen. We hebben geen enkele keer zelf hoeven te wenken. Leuk om te melden is dat VIP een mooi en groot terras heeft. Er staan heaters waardoor je hier ook kunt zitten als het wat kouder is, maar in de zomer zeker een aanrader!

Smaakt het allemaal?
Onze vrolijke serveerster vroeg meteen of we alvast wat brood wilden hebben. Nou heel graag want we hadden honger! Wel fijn dat het wordt gevraagd, want het gebeurt vaak genoeg dat er gewoon brood wordt neergezet en dan ook ongewenst op de rekening verschijnt. Brood was lekker, met aioli en met tapenade. Doordat het niet helemaal goed was doorgesneden moesten we het wel met de hand verder afscheuren. Het zat namelijk in een mandje, dus doorsnijden was lastig. Daarna was het tijd voor onze Penne 4 Formaggi. De bordjes (nog dezelfde als 3 jaar geleden, maar leuk!) gingen helemaal leeg. Need I say more? Een toetje hebben we niet meer genomen, maar ik had op de kaart wel een heerlijke scroppino zien staan. En die was inderdaad heerlijk! Evenals de cappuccino die mijn vriendin bestelde, mmm.

Beetje jammer
Niet veel minpunten, dat moet ik eerlijk toegeven en dat is natuurlijk fijn. Wat ik wel heel jammer vond was dat de frisdrank, in mijn geval de cola-light, uit een spuit kwam, de zogenaamde postmix. Niet lekker en dus een aanrader om gewoon normale frisdrank in een flesje te serveren. We hadden een goede oplossing gevonden, want daarna bestelden we gewoon wijn. Een rode wijn en een heerlijke witte Sauvignon Blanc.

Pluspunten:

  • centrale ligging, vlakbij metro en trein Blaak, naast de Markthal
  • heerlijke pizza’s en pasta’s
  • mooi terras
  • goede service
  • lekkere scroppino’s

Minpunten:

  • tafeltjes wat dicht op elkaar
  • spuitcola / frisdrank, zgn. postmix
  • niet alle ingrediĆ«nten (ui in Pasta Tonno) staan op de kaart

Very Italian Pizza
Blaak 31
3011 GA Ā Rottterdam
tel: 010-4048288010-4048288
www.veryitalianpizza.nl

5/5 - (1 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *