Opazzo – restaurant

Restaurant OpazzoTer ere van mijn verjaardag zijn we op een zondagavond gaan eten bij Ristorante O’Pazzo aan de Mariniersweg te Rotterdam. Deze in Rotterdamse kringen zeer bekende Italiaanse zaak is een redelijk groot opgezette ‘Italiaan’ met een prachtige Italiaanse inrichting.

O’Pazzo bestaat eigenlijk uit 2 delen. 1 deel is voor de bezoekers die alleen pizza willen eten en het andere deel voor klanten die een keuze willen maken uit de vele andere lekkere Italiaanse gerechten van de menukaart. Aangezien het toch een kleine feestavond betrof, kozen wij voor het a la carte gedeelte.

Nadat wij aan een prima tafel konden gaan zitten, werden snel de eerste drankjes besteld. Tot mijn genoegen kon ik een heerlijke Peroni (Nastro Azzurro) bestellen, mijns inziens het lekkerste bier dat er is, zeker in een Italiaanse setting. Na de eerste slok genomen te hebben werd het tijd om iets van het menu te kiezen en dat was niet heel makkelijk. De kaart kenmerkt zich door een goeie selectie van de lekkerste Italiaanse gerechten. Uiteindelijk viel mijn keus op een ‘carpaccio di bovino’ en mijn favoriete ‘scalopinne al limone’. Mijn tafelgenote koos voor haar favoriete ‘vitello tonnato’ en een ‘filetto di sgombro’ als hoofdgerecht. Al deze gerechten smaakten zeer goed, met name de scalopinne. Qua hoeveelheid was het ook meer dan genoeg, waardoor wij geen ruimte meer hadden voor een Italiaans dessert, helaas….Filetto die sgombro

O’Pazzo is een prachtige Italiaanse zaak waar niet alleen goede pizza’s worden geserveerd (en opgehaald, zie hier), maar waar ook de a la carte gerechten meer dan goed smaken. De service is verder prima, waarbij de ene ober wat vriendelijke over komt dan de ander. Maar dat fenomeen zien we in elke restaurant. Het prijsniveau is bovengemiddeld, maar ook zeker niet te hoog voor een luxe restaurant als O’Pazzo. 11.50 euro voor een carpaccio is zeker niet te duur en de heerlijke scaloppine is ook elke euro van de 19.90 euro waard.

Toilet van OpazzoEen bijzondere vermelding verdient nog het toilet in dit Italiaanse restaurant. Breng vooral een bezoek aan dit gedeelte van de zaak, gevestigd onderin een kelder. De prachtige decoratie die wordt versterkt door rustige Italiaanse operamuziek brengt je precies in de juiste sfeer, in tegenstelling tot vele simpele of niet goed onderhouden toiletten in andere etablissementen.

Eten: [Rating:4/5]
Prijsniveau: [Rating:3/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:4/5]

Restaurant O’Pazzo
Mariniersweg 90, 3011 NV Rotterdam
T: (010) 282 71 07
E: info@opazzo.nl
W: www.opazzo.nl

Openingstijden: ma-vr 11.00-22.00, za-zo 18.00-22.00.
Lunch za-zo: wel pizza en broodjes

Bekijk de menukaart van O’Pazzo

Aantal couverts: restaurantgedeelte 80; pizzeria 40
Naam Chef-kok: Jeroen Smits
Gezelschappen (max. aantal): 25

In de zomer is eten op het terras mogelijk.

Rate this post

3 comments on “Opazzo – restaurant”

  1. Pingback: Guliano – delicatessenzaak | Restaurants010.nl

  2. Pingback: Italiaans restaurant Impero te Rotterdam | Restaurants010.nl

  3. Meta Beantwoorden

    In maart zijn wij met 4 personen in O’Pazzo wezen eten. De bediening was bijna niet te verstaan door de rumoerigheid in het restaurant. Wij vonden het vervelend om haar het hele verhaal nog een keer te laten vertellen en gaven aan zelf op de kaart te willen kijken. Na afloop van het, overigens, heerlijke eten vonden we kaartjes waarop stond dat er een speciale actie gaande was waarbij je een 3-gangen menu had voor € 25. Jsmmer dat wij dat nou net gemist hadden, en dat hier niet meer aandacht aangegeven is.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *