Guliano – delicatessenzaak

Guliano, Meent 31 RotterdamNa veel gelezen te hebben over de Italiaanse delicatessenzaak Guliano op de Meent 31 in Rotterdam, zijn we op een zaterdagmiddag zelf even een kijkje gaan nemen. Tijdens een zware activiteit als shoppen gaat de maag toch knorren en dan is het handig dat een ‘broodjeszaak’ als Guliano in de buurt zit. Guliano is gevestigd in een pand waar voorheen Delifrance was gevestigd, tegenover de Kijkshop en naast de Multivlaai. Parkeren voor de deur op de drukke Meent kan lastig zijn, maar waarschijnlijk zijn de meeste bezoekers van Guliano te voet of met de fiets.

Guliano RotterdamBij binnenkomst waren alle tafeltjes bezet, op 1  hoge tafel na. Prima plekje voor ons tweeën. Het eten van onze medebezoekers zag er zeer appetijtelijk uit en zo rook het ook. Geef ons dus maar snel die kaart, we hebben hongerrrr! De service was prima, als eerste werden onze drankjes opgenomen en daarna kregen wij de menukaart, waar vele lekkere Italiaanse gerechten op staan. Met name broodjes overigens, vandaar het eerder gebruikte woord ‘broodjeszaak’, met alle respect.

Na onze bestelling kregen wij binnen enkele minuten de door ons bestelde Zuppa Pomodori en Tostini Caprese. Beiden smaakten prima, al vond ik de smaak van het brood van de tostini ietwat teveel overheersen. Daardoor kon ik minder genieten van de heerlijke zongedroogde tomaat, pesto en mozzarella. De soep met stukjes tomaat smaakte prima doch een beetje flauwtjes. Bij de soep werd trouwens wel heel netjes een behoorlijk stuk brood geserveerd, zoals het hoort! Guliano Rotterdam zupa pomodori

Al met al een goede aanwinst voor Rotterdam, deze Italiaanse zaak. Prima service, veel lekkere gerechten (zeker als je van Italiaans houdt!), relaxte sfeer en betaalbare prijzen. Oh ja, en net als in Opazzo en La Borsa is ook hier het lekkerste bier ter wereld te bestellen: Peroni (Nastro Azzuro)! 🙂 Die Peroni kost trouwens bij Guliano een redelijke 3,25 euro, terwijl ze bij La Borsa een belachelijke 5 euro voor hetzelfde biertje vragen.

Eten: [Rating:3/5]
Prijsniveau: [Rating:4/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:4/5]

Guliano, Panetteria e Cantina
Meent 31, 3011 JC Rotterdam
T: (010) 4138143
E: info@guliano.it
W: www.guliano.it

Openingstijden:
maandag: gesloten
di t/m za: 11.00 – 17.00
do en vr: 11.00 – 21.00 (vast menu in de avond)
zo: 12.00 – 17.00

Bekijk de menukaart van Guliano

[mappress]

1 comment on “Guliano – delicatessenzaak”

  1. Laura Beantwoorden

    Ja lekkkerrrrr. Echt een topzaakie. Wel moeilijk want als je alles op de kaart heerlijk vindt dan is het toch lastig kiezen. Service is erg goed! Goede lokatie ook trouwens zo vlak bij de markt.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *