Impero – Italiaans restaurant

Eigenlijk wilden we op een regenachtige vrijdagavond gaan eten bij O’Pazzo aan de Mariniersweg. De laatste keer, tijdens mijn verjaardag, hebben we hier erg lekker gegeten en ik daarom wel weer trek in een lekkere ‘scalopinne al limone’ .  Bij aankomst bleek echter dat de wachttijd voor een tafel van 4 personen ongeveer een uur was.  Lang wachten op eten vind ik sowieso belachelijk, dus was de keus snel gemaakt om ergens anders te gaan eten.

Gelukkig zit het kleinere Italiaanse restaurant Impero ongeveer 50 meter verderop en daar was genoeg plek. Sterker nog, het leek erg rustig. Bij binnenkomst was er ook een soort angstvallige stilte onder de wel aanwezige eters, maar dat werd later (lees: nadat wij gezellig gingen babbelen en dus ook behoorlijk wat geluid produceerden) een stuk beter.

Na de kaart bekeken te hebben, kozen mijn 3 tafelgenoten voor een pizza en ik voor een Ossobucco alla Milanese. Zowel de pizza’s als de ossobucco smaakten prima! Gecombineerd met Italiaanse muziek, Italiaans bier (Nastro Azzuro!) en Italiaanse personeelsleden was het een prima avond, zeker als toevallig alternatief voor O’Pazzo. Tevens vielen de kosten reuze mee. Een prima smakende en erg grote pizza voor gemiddeld 9 euro is immers bijna spotgoedkoop te noemen. Ook de Nastro Azzuro van 3 euro, in tegenstelling tot de 5! euro bij La Borsa, kenmerkt de lage prijsstelling van dit Italiaanse restaurant aan de Mariniersweg.

Update van 9 april 2012:

Het lijkt er helaas op dat restaurant Impero  gesloten is, net als restaurant Boudoir overigens.
De website van Impero verwijst door naar Ristorante pizzeria La Punta. Is dat de nieuwe naam voor Impero, of komt La Punta op een andere locatie te zitten?

[mappress]

3 comments on “Impero – Italiaans restaurant”

  1. p Beantwoorden

    Updat 13 april

    La Punta is inderdaad een nieuw te openen pizzeria-restaurant van de voormalige eigenaar van Impero. Medio mei 2012 zal La Punta zijn deuren openen in Rotterdam Alexanderpolder.

  2. Serge Beantwoorden

    Goed om te weten! Waar komt La Punta precies te zitten en wat komt er in de plaats van Impero?

    Ik hoop dat de saltimbocca bij La Punta in ieder geval net zo goed zal smaken als bij Impero.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *