Veel verkochte of failliete restaurants?

Afgelopen weekend viel het mij op dat diverse bekende zaken of gesloten waren of verkocht. Zo was Hello Pasta dicht en dat op een zaterdagavond. In zo’n geval vermoed ik dat deze zaak het toch niet gered heeft en failliet is gegaan. Maar zeker weten doen we dat niet. Dat Hello Pasta het niet kon bolwerken ten opzichte van het dichtbij gelegen Happy Italy, Vapiano, Napoli en VIP zou wel een verklaring kunnen zijn.

Ook het bekende en lang bestaande eetcafĂ© Het Boerengat lijkt zijn deuren gesloten te moeten hebben. Toen wij langs reden op de Oostzeedijk hingen er namelijk posters op de ramen waarop ’te huur’ of ’te koop’ stond. Jammer van zo’n bekende naam in de Rotterdamse horeca. Uit een rondje Googlen op internet blijkt inderdaad dat het nu gesloten is.

Wat ons ook opviel is dat het schitterend gelegen Blits, direct aan de Maas, verkocht is. Althans, dat maken grote posters duidelijk. Blits was eigendom van de Van der Valk groep, maar blijkbaar hebben zij het van de hand gedaan. We zijn benieuwd of er nu eindelijk iets leuks en hips van Blits wordt gemaakt. Blits werd de laatste jaren alleen verhuurd voor feesten en partijen, maar wat ons betreft komt er een mooi restaurant/cocktailclub in. Zo’n prachtige locatie met dit uitzicht leent zich uitstekend voor een aansprekend concept in het wat luxere segment.

Ten slotte zagen wij dat eetcafĂ© Concordia aan de Oostzeedijk inmiddels weer gewoon Concordia heet, zoals het al jarenlang heeft geheten. Een paar jaartjes was Concordia van het toneel verdwenen en was het omgetoverd tot een restaurant van Amigo’s, de Mexicaan die ook op het Stadhuisplein een vestiging heeft. Wat er precies gebeurt is weten wij ook niet, maar het etablissement heeft nu in ieder geval weer Concordia.

5/5 - (1 stemmen)

2 comments on “Veel verkochte of failliete restaurants?”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *